Super hrana

Super hrana

4,000.00din

Način upotrebe: Samo dve kašike Super hrane, pomešanim u blender sa 250 ml soka od voća ili povrća i 250 ml čiste vode, dodati bananu, krušku ili drugo voće po želji. Obezbedićete vašim ćelijama važne hranljive sastojke koje su Vam potrebne za ceo dan, ostavljajući Vas punim energije i potpuno zadovoljnim.

Sastojci: Spirulina (Arthrospira platensis), hlorela (Chlorella vulgaris), alga kelp (Laminariales), nori alge (Pyropia yezoensis), kamu kamu (Myrciaria dubia), nutritivni kvasac (Saccharomyces cerevisiae) zlatna maka(Lepidium meyenii), pšenična trava (Triticum aestivum), ječmena trava(Hordeum vulgare), alfalfa (Medicago sativa), plod šipka (Rosa canina), acerola (Malpighia emarginata), amla (Phyllanthus emblica), ašvaganda (Withania somnifera), koren cvekle (beta vulgaris), spanać (Spinacia oleracea).

Čuvanje: Na hladnom, tamnom i obavezno suvom mestu, van domašaja dece.

Rok trajanja: 1 godina.

Neto težina: 500 g

Kategorija:

Povećana ishrana je prvi korak da izgradite moćno zdravlje. Ishrana gradi zdravu kožu, jake mišiće i kosti, ali gradi, popravlja i hrani vaše srce, mozak, pluća, nerve, jetru, bubrege i svaki organ u telu. Ishrana takođe gradi sve hemikalije i tečnosti u vašem telu od vaših hormona, hemikalija u mozgu i neurotransmitera u krvi i imunom sistemu. Ishrana je ono što gradi svaku ćeliju, svaki organ i svaku metaboličku i hemijsku reakciju u vašem telu. Imajući bogato snabdevanje ishrane u krvi daće vam energiju, vitalnost i snagu, zaštitu od bolesti i oboljenja, a ako ste bolesni ubrzava oporavak dramatično.

Šta je Super Hrana?

Pod Super hranu spadaju biljne namirnice koje ne konzumiramo u svakodnevnoj ishrani, a koje nisu lako dostupne svima. Lekoviti sastojci Super hranemogu se lakše svariti i asimilovati nego same sirove biljke. Lekoviti sastojci Super hrane ulaze u krvotok brzo, gotovo momentalno. Ova hrana je savršena za naše telo i najbolji je izvor svih nutrijenata koju su potrebni za normano funkcionisanje našeg organizma. Ova hrana je veoma pogodna za osobe sa zdravstvenim problemima.

Super hrana je pogodna za decu i odrasle, i sportiste. Mogu je koristiti, dojilje i trudnice, vegani i vegeterijanci i svi koji vode računa o svom zdravlju.  Ne sadrži: pšenicu, šećer, laktozu, kazein, jaja, soju, kikiriki, kukuruz, kofein, konzervanse, gluten, horesterol, skrob, pojačivače ukusa, veštačke boje, zaslađivače ili GMO supstance.

Samo jedan obrok Super hrane, pomešanim u blenderu sa svežim sokom i čiste vode. Obezbediće vašim ćelijama važne hranljive sastojke koje su vam potrebne za ceo dan, ostavljajući vas punim energije i potpuno zadovoljnim.

Kratka analiza nairnica koji se nalaze u Super hrani:

Spirulina sadrži 60% belančevina, 18 aminokiselina , vitamine A, C, E D i B. Zbog značajne količine Vitamina B12 pomaže u razvoju nervnog sistema ali i metabolizma svake ćelije u organizmu. Spirulina je bogata gvožđem – sadrži ga čak 23 puta više nego spanać, kalcijumom – 300% više nego mleko, a sadrži i cink, kalijum, selen, magnezijum, natrijum i fosfor. Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linoleinska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku, što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca. Sadrži još i hlorofil, koji poboljšava krvnu sliku, uravnotežuje pH vrednost organizma, potpomaže izbacivanju toksina iz organizma. Jedan je od najbogatijih izvora beta-karotina (deset puta više nego u mrkvi), sadrži i zeaksantin-antioksidans 8 puta jači od beta-karotena. Spirulina je jednostavno paleta prirodnih pigmenata koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment u Spirulini je fikocianin koji stimuliše i jača imuni sistem.

Hlorela sadrži 60%-70% proteina, esencijalnih aminokiselina, beta karotena, vitaminie B kompleksa, vitamine E i C, magnezijum, natrijum, cink, gvožđe i jedinstveni hlorelov faktor rasta (HFR) koji sprečava razvoj hroničnih oboljenja. Izuzetna je u detoksifikaciji organizma (veže za sebe teške metale), u telu stimuliše obnavljanje tkiva (i mehaničkih oštećena), uravnotežuje pH vrednost organizma, uravnotežuje krvni pritisak, smanjuje holesterol u krvi, usporava proces starenja, poboljšava probavu, jača imunitet, podiže nivo energije u telu, hrani telo potrebnim nutrijentima, potpomaže mršavljenju. Brojna istraživanja pokazuju da je ona savršeni saveznik u borbi protiv Alchajmerademencije kao i čišćenju organizma od teških metala koji su dospeli nakon vakcinacija. Štiti mozak i nervni sistema, izbacuje teške metale iz organizma, eliminiše radijaciju i štiti organe, utiče na rast, zarastanje i obnovu oštećenih organa.

Kelp je zaista čudesna alga koja, ako je unesete u svoju svakodnevnu ishranu, može da vam pojača imunitet, zaštiti vas od infekcija i bolesti, poveća energiju i produži vam život. Jod iz morske trave održava pravilnu funkciju štitne žlezde, koja je, između ostalog, preduslov za prevenciju gojaznosti. Tiroksin, glavni hormon tiroidne žlezde, pomaže pri sintezi proteina, apsorpciji ugljenih hidrata i konverziji betakarotina u vitamin A.

Ova čudesna morska biljka sadrži više od 70 minerala, vitamina, elemenata u tragovima, enzima, proteina i drugih hranljivih sastojaka.

Neki od njih su: jod, magnezijum, kalcijum, cink, hrom, selen, gvožđe itd.

Pokazalo se da redovito konzumiranje alge kelp:
– poboljšava mentalno zdravlje
– opskrbljuje vitaminima i mineralima
– organizmu daje energiju
– ubrzava sagorijevanje masti
– reguliše holesterol u krvi
– poboljšava rad probave
– pomaže kod bolesti štitnjače
– ima antikancerogena svojstva

Nori alge su verovatno napoznatija vrsta algi na svetu. Svoju popularnost duguju ugodnom, slatkastom ukusu kao i poznatosti i cenjenosti sušija, jer se upravo listovima nori algi listovi omotavaju suši loptice od pirinča, povrća ili ribe. Nori se ubrajaju u porodicu crvenih algi i jedne su od malobrojnih morskih algi koje se i uzgajaju.

Najvažnija osobina alge nori je obilje vitamina A, čak 2-4 puta više nego što ga ima ista količina šargarepe. Nori alga ima i izuzetno visoki sadržaj kvalitetnih belančevina (dvaput više od iste količine goveđeg odreska). Nori alge su bogate vitaminima B i C, kacijumom i gvožđem, nijacinom (vitamin B3), kao i cijanokobalaminom (vitamin B12) koji pomaže funkciju nervnog sistema i snižava nivo holesterola.
Nori alga sadrži i ulja koja sprečavaju zakrčenja arterija i taurin (aminokiselinu koja smanjuje krvni pritisak). Nori pomaže i u lečenju bolesti beri-beri.

Svež kamu kamu plod sadrži 40 posto više Vitamina C od limuna. Pored visokog udela vitamina C, kamu kamu takođe sadrži aminokiseline, beta-karoten, vitamine tiamin B1, riboflavin B2, niacin B3, minerale, kalcijum, kalijum, gvoždje, fosfor i druge hranjive stvari važne za ljudski organizam. Među sledbenicima prirodnog i tradicionalnog načina lečenja neki ga smatraju prirodnim energetskim boosterom.

Najbitniji sastojci kamu kamu praha:

Vitamin C – čajna kašičica kamu kamu u prahu ima 1180 % preporučenog dnevnog unosa vitamina C , koji je, među ostalim funkcijama u našem telu.
Valin – amino kiselina u kamu kamu. To je esencijalna aminokiselina, što znači da u naš organizam moramo uneti hranom, jer je naše telo ne može proizvesti. Telo  koristi valin da spreči raspad mišića, pa je važan za živčani sastav i kognitivne funkcije.
Kalijum – kamu kamu sadrži 71,1 miligrama kalijuma  na 100 grama praha.
Leucin – još jedna esencijalna aminokiselina koju pronalazimo u ovoj biljci i njenom plodu. Potreban nam je za mišiće, za rast i obnovu kostiju i koštane srži i za proizvodnju hormona rasta.
Serin – aminokiselina ključna za probavu. Serin pomaže razbijanju veze u proteinama i tako ih čini korisnim za naše telo.
Flavonoidi – kamu kamu ima nekoliko različitih flavonoida. Flavonoidi biljkama daju fantastične boje, a u  našem telu imaju funkciju antioksidansa.
Galna kiselina – (Gallic acid) takođe se nalazi u kamu kamu, a osim što deluje kao antioksidans čini se da ima anti – gljivična i anti – virusna svojstva.
Elaginska kiselina – (Ellagic Acid) još je jedna kiselina s antioksidativnim svojstvima, a nalazi se u kamu kamu.
Kamu kamu se preporučuje za jačanje imunološkog stanja, bolju apsorpciju gvožđa, sprečavanje i ublažavanje tegoba poput gripa i prehlade pa je pomoć pri otklanjanju svih virusnih infekcija (uključujući i herpes). Ubrzava proces zaceljivanja rana, regeneraciju vezivnog tkiva te smanjuje učestalost i intenzitet migrena i depresije.

Kamu kamu poboljšava funkciju imunološkog sustava i povećava telesnu izdržljivost u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Vitamin C deluje kao antioksidant te uništava slobodne radikale koji uzrokuju bolesti i ubrzano starenje. Vitamin C u prirodnom obliku ima puno bolji efekat na ljudski organizam u odnosu na sintetički proizveden C vitamin koji se obično nalazi u prodaji.

Nutritivni kvasac je gljivica Saccharomyces cerevisiae koja se koristi u proizvodnji piva. Procesom prerade sirovog pivskog kvasca dobija se odgorčen inaktivisan suvi pivski kvasac koji predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka: belančevina, amino-kiselina, ugljenih hidrata, minerala, oligo elemenata i vitamina. Nutritivni kvasac je bogat vitaminima a naročito se ističe sadržajem velikih količina vitamina B kompleksa koji su rastvorljivi u vodi i veoma su značajni za odvijanje metaboličkih procesa u organizmu. To su: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), nijacin (p.p.), B6 (piridoksin), B3 (pantotenska kiselina), biotin (vitamin H), B12. U pivskom kvascu ima i vitamina E i provitamina D. Zbog visokog sadržaja vitamina B grupe pivski kvasac može da se primeni u lečenju svih oboljenja izazvanih nedostatkom vitamina B, a takođe je izvanredan dodatak ishrani onih kategorija ljudi koji imaju povećanje potrebe za vitaminom B kao što su: deca i omladina u doba rasta i razvoja, sportisti, žene u doba graviditeta i laktacije i starije osobe.

Zlatna maka je prirodni adaptogen u svom sastavu ima preko 100 hranljivih supstanci i predstavlja izvanredan dodatak ishrani. Sadrži vitamine (C, B i E), proteine i aminokiseline (sadrži 18 različitih aminokiselina od kojih su sedam esencijalnih, koje naš organizam ne može stvarati sam, već se moraju uneti ishranom), minerale (gvožđe, jod, fosfor, kalcijum, cink, fosfor, sumpor, kalijum, magnezijum).
Kalcijumom je bogatija od mleka. U sebi sadrži i četiri jedinstvena alkaloida – macain1,2,3,4 – koji nisu pronađeni ni u jednoj drugoj biljci. Ovi alkaloidi pomažu u iskorišćavanju svih nutrijenata iz make.
Reguliše i uspostavlja hormonalni balans celokupnog organizma, umanjuje propratne simptome PMS-a, smanjuje menstrualne bolove, reguliše neuredne menstruacije, ublažava simptome menopauze, povećava plodnost, povećava libido i potenciju, povećava fizičku izdržljivost i energiju, pomaže u stvaranju mišićne mase na prirodan način, otklanja hronična stanja umora i stresa, smanjuje depresiju, anksioznost i nagle promene raspoloženja, poboljšava cirkulaciju, balansira telesnu težinu, stimuliše rad mozga, podstiče memoriju i mentalne sposobnosti, pomaže kod akni, suve kože, kao i ostalih problema na koži izazvanih hormonalnom disfunkcijom.

Pšenična trava je bogata hlorofilom (70%), koji se naziva i krvotokom biljke. Procesom fotosinteze biljka apsorbuje sunčevu energiju (svetlost) i pretvara je u hemijsku energiju s pomoću pigmenta – hlorofila. Hemijski, hlorofil je gotovo identičan hemoglobinu, sastavnom delu crvenih krvnih stanica. Od 50 atoma koji su sastavni deo ta dva molekula, samo su dva različita. Glavna različitost je u središnjem atomu; gvoždje kao središnjem atomu hemoglobina, a magnezijum kod hlorofila. Delovanje hlorofila je toliko važno da su dodeljene dve Nobelove nagrade za istraživanja njegovog sastava i delovanja.
Pšenična trava je bogat izvor 16 vitamina, 90 organskih minerala, 18 aminokiselina, nekoliko stotina živih enzima koji se ne mogu naći ni u jednoj drugoj hrani, hlorofila i ostalih važnih nutricija snažnog sinergijskog delovanja.

Pšenična trava povoljno deluje kod:
– prirodna antioksidans zaštita
– prirodni biostimulans
– pomoć održavanja zdrave crevne flore i regeneracije gastrointestinalnog trakta
– pomoć kod problema sa varenjem
– pomoć pri čišćenju toksina iz jetre, krvotoka i limfnog sistema
– pomoć pri održavanju kardiovaskularne funkcije i zdravlja venskog sastava
– pomoć kod alergija, dermatitisa i urtikarija

Ječmena trava sadrži velike količine hlorofilaHlorofil ima istu hemijsku strukturu kao i hemoglobin u ljudskoj krvi (samo što se umesto gvožđa u centru molekula nalazi magnezijum) i zbog toga je vekovima poznat kao„zelena krv“. Osim hlorofila Mladi ječam sadrži i vitamine C, E, B1, B2, B3, B6, B9, B12  i obilje živih enzima poput superoksida dizmutaze, minerala, antioksidanata, 19 amino kiselina i druge materije neophodne za ljudski organizam. Nedostatak ovih sastojaka i njihov disbalans su uzročnici mnogih tegoba i bolesti. Ječmena trava ima moć da vraća vitalnost organizmu, daje energiju, podmlađuje kožu, pospešuje zdravlje na mnogo načina, jer pruža organizmu sastojke koje je nemoguće dobiti kroz današnju brzu hranu i, što je podjednako bitno, ovi sastojci se u ječmena travanalaze u svom prirodno uravnoteženom obliku.

Mnogi naučnici u svojim istraživanjima tvrde da je glavni uzrok svih poremećaja u organizmu promena pH vrednosti krvi. Zdrav organizam ima blago bazni pH krvi, a bolestan kiseo. Savremeni način života i ishrane podrazumeva unošenje previše proteina i rafinisanih šećera te dovodi do kiselosti krvi. Kiselo stanje krvi jako pogoduje razvoju bakterija, virusa i slobodnih radikala koji oštećuju ćeliju i utiču na njenu mutaciju, a time i na razvoj najtežih bolesti.

Ječmena trava ima svojstvo da neutrališe kiselost krvi tako da organizam više nije pogodna sredina za patogene procese, te u organizmu započinje proces obnavljanja i lečenja. Mladi ječam pomaže nadomeštajući kalijum, čiji nedostatak ili neravnoteža sa natrijumom je uglavnom i uzročnik svih tegoba. Tako se snižava nivo holesterola, uništavaju slobodni radikali, sprečava taloženje krvnih pločica i u globalu predupređuje angina i infarkt.

Ječmena trava povoljno deluje kod:
– svih problema vezanih za krv (zelena krv)
– povišene sedimentacije
– tegoba uzrokovanih hemioterapijom
– povišenog holesterola
– dijabetesa
– srčanih tegoba
– detoksikacije
– poremećaja cirkulacije
– slabe probave

Lucerka (alfaalfa) je kod nas uglavnom poznata kao stočna hrana, ali su odnedavno njena lekovita svojstva i naučno poznata i priznata. Uz sirovi kupus, lucerka je jedna od retkih biljaka koja sadrži i vitamin U. Zbog visokog sadržaja hlorofila, lucerka ima i antioksidantna dejstva, a sadrži i materije delotvorne protiv gljivica. Uspešno se koristi kod akutnih i hroničnih smetnji organa za varenje. Kalcijum i fosfor neophodni su za normalan rast i razvoj kostiju i zuba, vitamin U povoljno deluje kod nadutosti i gubitka apetita.

Poznato je da kiselost organizma može negativno uticati na naše zdravlje, jer podstiče rast bakterija, gljivica, virusa i parazita. Hlorofil alkalizuje organizam (sprečava kiselost i čini krv). Njegova sposobnost uklanjanja teških metala poput žive iz organizma, čini ga moćnim isceliteljem. Stoga se alfalfa koristi za oporavak i čišćenje organizma nakon uzimanja lekova, kao zaštita nakon uklanjanja amalgamskih plombi i tokom lečenja zavisnosti o alkoholu. Smanjuje sposobnost vezanja kancerogenih materija za DNA u jetri i drugim organima. Pomaže u ponovnoj izgradnji i obnavljanju crvenih krvnih stanica.

Lekovita svojstva alfalfe:
– smanjuje masnoću u krvi
– štiti srce i krvne sudove
– alkalizuje organizam
– predstavlja zaštitu od raka gušterače, debelog creva i leukemije
– podstiče razgradnju bubrežnih kamenaca
– pomaže kod artritisa i osteoporoze
– ublažava simptome menopauze
– štiti od želučanih bolesti
– bogata hlorofilom, mineralima i proteinima

Plod šipka zbog visokog sadržaja Vitamina C služi kao sredstvo za jačanje imuniteta. Zbog toga se propisuju kao dodatno sredstvo tokom lečenja i oporavka, a jača i otpornost na infekcije poput prehlade i gripa. Šipak sadrži i materije koje olakšavaju probleme s prolivom, pogotovo onim koji je izazvan groznicom. Pektini i organske kiseline iz šipka imaju diuretički efekat, a organske kiseline podstiču izlučivanje probavnih sokova i tako ublažavaju gastritis. Novija istraživanja su pokazala da bi šipak mogao da pomogne kod ublažavanja bolova i povećanja pokretljivosti zglobova zahvaćenih artritisom.

Plod šipka tehnički se ubraja među voće. Uvrstavamo ga u super hranu, jer sadrži više vitamina C nego grejp i narandža. Sadrži i vitamine A, D i E, gvožđe i snažne antioksidanse. Šipak klinički dokazano snižava holesterol, poboljšava stanje dijabetičara i ublažava osteoartozu.

Plod šipka povoljno deluje kod:
– apetita i poboljšava probavu
– zaštite srca i krvnih sudova
– stvaranje crvenih krvnih zrnaca
– anemije
– stvaranje belih krvnih zrnaca i jačanja imunog sistema
– izlučivanja mokraćne kiseline iz krvi
– boljeg rada creva i deluje kao blago sredstvo za čišćenje
– boljeg rada jetre, podstiče stvaranje i izlučivanje žuči
– reumatizma, artritisa i gihta, smanjenja bola
– neuralgije
– obilne i bolne menstruacije
– održavanja ravnoteže insulina i glukoze u telu
– smanjenja sadržaja holesterola u vašem telu

Acerola ima najveću količinu Vitamina C. U odnosu na limun čak 20 puta više, a u odnosu na pomorandžu 65 puta! U 100 grama ploda nalazi se neverovatnih 1.800 mg C vitamina. Vitam A je još jedna važna hranljiva materija koja se nalazi u aceroli, dajući isto toliko vitamina A kao i sveža šargarepa. Vitamin A je važan za održavanje vizuelnog zdravlja, za normalan rast i razvoj, proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, a takođe štiti i imuni sistem. Od minerala u najvećoj meri poseduje gvožđe, kalcijum, kalijum i fosfor. Kalijum reguliše krvni pritisak i srčani rad, dok bioflavonoidi i karotenoidi iz acerole održavaju normalne vrednosti holesterola. Folna kiselina pomaže u stvaranju novih ćelija i štiti embrion od bolesti, zbog čega se preporučuje tokom trudnoće.
Medicinska istraživanja su potvrdila da acerola reguliše nivo šećera u krvi, smanjuje rast tumorskih ćelija i iz zdravih ćelija uklanja štetne radikale. Pomaže kod različitih virusnih infekcija, ubrzava i zaceljivanje rana.

Amla se koristi u proizvodnji kozmetike te je možete naći među satojcima mnogih proizvoda za negu kose. Njena svojstva podstiču rast kose i pigmentaciju, jačaju koren dlake i održavaju prirodnu boju kose. Da biste amlu stavili u službu zdravlja kose možete je jesti svežu ili na kosu nanositi pastu napravljenu od ove voćke. Ulje amle je veoma popularan proizvod u Indiji, a takođe se koristi da bi se sprečio gubitak kose i ćelavost.
Zdravstvena istraživanja otkrila su da je indijski ogrozd (amla) jedan od najboljih izvora antioksidanata na svetu. Na 100 grama svežeg voća sadrži između 470 i 680 mg prirodnog i čistog vitamina C. Kao poređenje, sok od amalakija sadrži 20 puta više ovog važnog vitamina nego sok od narandže. Vitamin C, snažan antioksidans, štiti od posledica slobodnih radikala i oksidativnih oštećenja, pozitivno utiče na obnovu ćelija i podmlađuje organizam, važan je za kosti, imunološki sistem i krvne sudove, stimuliše proizvodnju i funkciju leukocita, podstiče zarastanje rana i ubrzava obnovu ćelija na koži.

Ašvaganda poznata i kao “indijski žen šen” predstavlja prirodni adaptogen koji štiti nervni sistem i jača našu sposobnost da umanjimo posledice stresa i anksioznosti. Zbog toga pomaže da se čovek opusti i da se smanji nivo anksioznosti. Ona takođe ima i zaštitne osobine koje pomažu da se smanje degenerativni efekti koje ima stres na imuni sistem.
Hronični stres veoma destruktivno deluje na sve ćelije tela. Pošto ašvaganda smanjuje te destruktivne uticaje, smatra se da pomaže da se uspori proces starenja. Ona je takođe poznata i kao moćan antioksidant koji ima zaštitna svojstva u smislu da pomaže da se spreče prerana smrt ćelija, mutacije i oksidativni stres.

Kod imuniteta je primećeno povećanje broja belih krvnih zrnaca, T-ćelija, tzv “prirodnih ubica”. Te ćelije su bitne za borbu protiv uobičajenih boljki, ali takođe igraju važnu ulogu u borbi protiv kanceroznih, odnosno mutiranih ćelija. Proučavanja su pokazala da ova biljka inhibira rast raznih vrsta kanceroznih ćelija u laboratoriji (nisu obavljena proučavanja na ljudima). U laboratorijskim testovima, ašvaganda je zaustavila ili usporila razmnožavanje ćelija raka dojke, pluća i debelog creva.
Osim toga, izgleda da ašvaganda inhibira rast krvnih sudova koji podržavaju snabdevanja ćelija raka kiseonikom I drugim nutrijentima. To znači usporenje ili zaustavljanje malignih tumora koji počinju da se umnožavaju uz pomoć mreže krvnih sudova koja ih snabdeva.

Njegove aktivne supstance su vitanolidi i ima preko 20, a najveći deo biološke aktivnosti ove biljke pripisuje se vitaferinu A. Ašvaganda ima svojstvo da duboko prodire u tkivo i čisti ga.

Kao dodatak ishrani Ašvaganda se preporučuje:
– kod sportista za izdržljivost i brži oporavak nakon napora i posle povreda
– kod artritisa, bronhitisa, astme, zapaljenja i infekcije kandidom
– kod hemoterapije i zračenja
– kod malokrvnosti, smetnji u varenju i cirkulatornih smetnji
– za suzbijanje nesanice, hroničnog umora i depresivnih stanja
– za detoksikaciju organizma i opštu vitalnost organizma

Cvekla, poreklom sa obala Sredozemlja bila je znana još starim narodima, koji su shvatili da im ona pomaže kod mnogih bolesti. Danas se smatra najkorisnijom i najlekovitijom povrtarskom kulturom koja se sadrži najširu lepezu vitamina i minerala, izuzetno je bogata belančevinama, mastima i ugljenim hidratima i, što je važno, lako vari. Cvekla je posebno važna u lečenju i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, obzirom da sadrži fitonutrijente koji imaju antiinflamatorno dejstvo. Betanin, isobetanin i vulgaksatin inhibiraju dejstvo ciklo-oksigenaze, enzima čija dva oblika su zadužena za slepljivanje trombocita i sintezu prostaglandina u upaljenom tkivu. Takođe, betain, koji je bogat holinom, sprečava nagomilavanje štetnog homocisteina koji povezan sa nastankom bolesti srca i krvnih sudova.
Cveka je dobar izvor i kompleksa vitamina B, gvožđa, mangana, bakra, kalijuma i magnezijuma. Svakako je jedna od najvažnijih namirnica u prevenciji i dijetoterapiji anemije, ali ipak ne i najbolja.

Spanać je prirodni izvor vitamina, minerala i vlakana. Bogat je fitonutrijentima, posebno beta-karotenom i luteinom, koji ga čine povrćem sa dosta antioksidanasa koji štite ćelije organizma. Pripada istoj porodici biljaka kao i cvekla, blitva, repa. Spanać je dobar izvor folata, vitamina iz B grupe, koji igra važnu ulogu u smanjenju nivoa homocisteina u krvi, sastojka za koji se veruje da, ukoliko je prisutan u visokoj koncentraciji, može da poveća mogućnost za srčani udar. Srce čuva i magnezijum, mineral važan za održavanje normalnog krvnog pritiska. A retko koja biljka ima 56 miligrama ovog minerala, kao što to ima spanać. Malobrojne su i biljke koje imaju više gvožđa.
Spanać treba jesti i zbog vitamina K, važnog saveznika u održavanju zdravlja kostiju. Vitamin K je bitan za pravilan proces mineralizacije kostiju, odnosno za zdrave i čvrste kosti.
Povećanje baznosti organizma, koje spanać izaziva, smanjuje rizik od nastanka niza ozbiljnih, danas sve češćih bolesti, kao što su rak, autoimune i alergijske bolesti. Kada čovek konzumira spanać, smanjuje mu se kiselost organizma, pa mu je želja za slatkim manja što može da se iskoristi za lakše mršavljenje.
Poduža je lista zdravstvenih nevolja gde ovo povrće može da pomogne.

Naučna istrazivanja se sada sudaraju sa tradicijom, obzirom da sve više naučnih istraživanja i studija pokazuju da redovna potrošnja Super hrane može značajno, pozitivno poboljšati sveukupno zdravlje i blagostanje. Uz bogate antioksidanse, aminokiseline, enzime, hranljive materije, vitamine i fitonutrijente, Super hrana može pružiti moćnu dnevnu ishranu za: trenutnu energiju, borbu protiv bolesti, za sportiste radi postizanja boljih performansi, dijetu i gubitak težine, protiv starenja i preobražaja celog tela.

Super hrana je pogodna za vegane jer predstavlja 100 % prirodan i zdrav izvor vitamina B12, kao i za obolele od celijakije, jer ne sadrži gluten!

Težina 0.600 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Super hrana”