Sinusi

Sinusi

890.00din

Način upotrebe: Od 3 do 4 puta na dan ušmrkati prstohvat praha (1/8 kafene kašike) u nozdrve. Prah može da se nanese na dlan ili na predeo između palca i kaziprsta sa spoljne strane šake. Postupak se obavlja prvo za jednu nozdrvu prstom zatvarajući suprotnu, zatim za drugu. Prilikom ušmrkavanja pokušajte iz sve snage da ušmrkate prah što je dublje moguće. Poželjno je prah zadržati u nozdrvama sto duže (najbolje više od 10 minuta), nakon toga isprazniti nos u maramicu. U početku može da vas peče, a onda se javlja kijanje svakih 20 do 30 sekundi, u trajanju od 5 do 10 minuta. Javiće se obilno pražnjenje guste i često lepljive sluzi.

Dejstvo: Otklanja upalu sinusa, otpušava nos, podstiče izbacivanje sluzi.

Sastojci: Koren kanadskog ljutića (Hydrastis canadensis), kora korena mirike (Myrica cerifera), beli luk (Allium sativum), kajenska ljuta paprika (Capsicum frutescens).

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

Rok trajanja: Neograničeno.

Neto težina: 10 g

Kategorija:

Kanadski ljutić (Hydrastis canadensis) je biljni antimikrobni lek širokog spektra koji ima najmanje dva aktivna sastojka; berberin i hidrastin što čini ovu biljku dobrim izborom za lečenje sinusitisa. Berberin je alkaloid sa antimikrobnim kvalitetima koji su efikasni protiv različitih patogena kao što su infekcije stafilokoka i streptokoka. Hidrastin je još jedan alkaloid koji poboljšava imunitet i podstiče protok sluzi, pružajući na taj način zaštitnu barijeru tkivima. Mnogi herbalisti se slažu da je kanadski ljutić najefikasnija biljka za akutnu bakterijsku infekciju sinusa.

Mirika (Myrica cerifera) je astringent (steže). Biljka se ušmrkava kao prah ili se koristi kao mast za masiranje sinusa. Mirika oslobađa zapušenje nosa i leči nazalne polipe. Kora korena se koristi za olakšanje kod zapušenih sinusa. Njeno astringentno delovanje je veoma jako, ali ne isušuje sluz sa membrana kao što to čine neorganski hemijski lekovi.

Beli luk (Allium sativum) sadrži niz jedinstvenih jedinjenja sumpora, uključujući alicin koji čine beli luk efikasnim antibiotikom i antiinflamatorom (ublažava zapaljenje). Kada se koristi u kućnom lečenju, beli luk prirodno ublažava oticanje u nosnim prolazima, čime maksimizira protok sluzi u sinusnu šupljinu i tako eliminiše infekciju.

Kajenska ljuta paprika (Capsicum frutescens). Ova crvena ljuta paprika je moćan i snažan lek za sinusnu infekciju, dokle god možete da podnesete vrelinu! Sasvim sigurno će “očistiti nozdrve” prilično brzo i pomoći u ublažavanju bola i upale sinusitisa. Zapravo, kajenska paprika se smatra prirodnim ublaživačem bola i zapaljenja. I sjajna stvar je da deluje isto kao i farmaceutski preparati, kao što su Paracetamol i Nurofen, ali vam pritom ne pričinjava nikakvu štetu!

Težina 0.200 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Sinusi”